logo
U bent hier: Home Over ons
Over ons
Historie
Over ons
Klik op de foto voor een vergrotingScheepsbouw O.H. van der Werff is gespecialiseerd in cascobouw, reparatie en onderhoud. We bouwen casco’s zowel voor particulieren als voor andere werven. We beschikken over drie loodsen, met in totaal 750 m² oppervlakte, voorzien van alle moderne faciliteiten. Naast de werf ligt een prachtig gelegen en ruime opberghaven, met zowel buiten ligplaatsen tot 16 meter en schiphuizen tot 10 meter lengte.

Ook is er op de werf gelegenheid voor particulieren te hellingen en zelf onderhoudswerk te doen. ‘S winters bestaat de mogelijkheid uw boot te stallen op de wal.

Historie
Haiko van der Werff, de huidige werfbaas met zijn bedrijf aan het Buitenstverlaat worden vaak geassocieerd met het rijke verleden van de werf. Scheepsbouw van der Werff behoort tot de oudste bedrijven van Fryslân. Skûtsje liefhebbers kennen het bedrijf onder andere van de in de SKS vloot varende skûtsjes van Lemmer, Earnewâld en Joure. Haiko van der Werff is de elfde generatie scheepsbouwers sinds 1729 in Drachten. De werf aan het Buitenstverlaat is in 1710 opgericht en bestaat dus al 300 jaar!

Lees de uitgebreide historie..