logo
U bent hier: Home Nieuws Zeer geslaagde open huis
Laatste nieuws
Zeer geslaagde open huis
vrijdag 12 november 2010 16:13
openhuisDe open dag van scheepsbouw Van der Werff, van 4 en 5 september j.l. is een groot succes geworden. Naar aanleiding van 280 jaar van der Werff scheepswerven hield Van der Werff open huis. Met een expositie over 280 jaar scheepswerven, die georganiseerd werd door Museum Smallingerland, werd de rijke scheepsbouw historie van de werven getoond. Ook kon het publiek diverse type schepen die op de werf gebouwd zijn bezichtigen, o.a. skûtsjes, aken, Fries jacht en zeeschouw.

  De officiële opening was op vrijdag 4 september. Op deze dag werd het boek over 280 jaar scheepwerven Van der Werff, gepresenteerd. De schrijver, dhr Ate van der Werff heeft het eerste exemplaar overhandigt aan wethouder Fred Veenstra. Dit werd levendig geïntroduceerd door skûtsjekenner dhr Klaas Jansma. Aan het boek is 12 jaar research voorafgegaan. Het gaat terug tot 1729, toen de eerste Van der Werff begon met de scheepswerff. Door de jaren heen is de familie verspreid over het land, maar scheepswerff van der Werff op het Buitensvallaat is gebleven, en wordt ook heden ten dagen gerund door een afstammeling van de Van der Werffen. Zaterdag 5 september was de werf open voor het publiek.


Er was veel andacht van de pers voor de open dag. Zo heeft GPTV een reportage gemaakt. Deze kunt u bekijken door op 'play' te klikken. Het afspelen kan enige tijd duren, afhankelijk van internet verbinding en computer capacitieten. Hieronder staan nog een aantal links naar overige reportages.

Website Wâldnet: fotoreportage
Website hallo Drachten: fotoreportage